Участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедицїї  учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»  в номінації: «Козацькому роду нема переводу» на тему: «Моє село-моя історія свята» та отримали Диплом І-го ступеня

Участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедицїї  учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»  в номінації: «Козацькому роду нема переводу» на тему: «Моє село-моя історія свята» та отримали Диплом І-го ступеня

Розбудовуючи власну державу, відстоюючи її суверенітет та територіальну цілісність від злочинних посягань знахабнілого путінського агресора, ми глибоко усвідомлюємо, що нині , як ніколи, особливо велике значення має піднесення патріотизму, національної самосвідомості, відродження духовності й культури. Виняткова роль у розв’язанні цього завдання належить дослідженням історії краю. 

Тому такими актуальними видаються мудрі слова, мовлені свого часу відомим істориком, уродженцем Козятинщини Володимиром Антоновичем, що «дивно жити в краї і не знати ні самого краю, ні його людності». Бо ж справжній патріотизм починається саме із виховання любові  до рідної землі, своєї малої батьківщини, пізнання її історії та сьогодення, чим успішно займається не одне покоління.

З цією метою здобувачі освіти Комаргородського вищого професійного училища групи №312 Руслана Тулуба та групи №306 Діани Чмихал під керівництвом викладачів Лідії Запопадної та Тетяни Гайдей  взяли участь у Всеукраїнській краєзнавчій експедицїї  учнівської молоді «Моя Батьківщина-Україна»  в номінації: «Козацькому роду нема переводу» на тему: «Моє село-моя історія свята» та отримали Диплом І-го ступеня.

Неможливо знайти у минулому України якесь інше явище, яке б так глибоко і різнопланово вплинуло на історичну долю всього українського народу, як факт існування на території нашої держави «феномену звитяги і відданості» - українського козацтва. З початків козацтва і до сьогоднішнього дня, а, вочевидь, і на майбутнє, життя українців — «і мертвих, і живих, і ненарожденних», усієї нації з її минулим, сучасним і майбутнім, було, є і буде нерозривно пов’язане з козацтвом.

Як показали наші дослідження, що факт існування та традиції козацтва збереглися до наших днів в селах та містах Вінничини.

Вони – пам'ять минулого, на ґрунті  якого будується майбутнє прийдешніх поколінь.

Інші новини

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 2023
ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 2023
Здобули І місце в ХХІІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості
Здобувачі освіти Комаргородського ВПУ Фросинюк Христина і Бутук Денис під керівництвом викладачів Шпикуляк Людмили Василівни і та Подуфалової Марини Анатоліївни взяли участь в…