Скорботна пам'ять поколінь!!!

Скорботна пам'ять поколінь!!!

«Згадайте нас – бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно.»

Традиційно, в четверту суботу листопада, в країні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932 – 1933 р. р., адже ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються з болем у душі кожного небайдужого до подій того часу. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

З метою вшанування пам'яті жертв Голодомору, ознайомлення учнів з трагічним минулим нашого народу, бережного ставлення до історії своєї країни та національно - патріотичного виховання в Комаргородському ВПУ працівники закладу та здобувачі освіти о 16:00 годині у День пам'яті і скорботи вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання та долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті».

Бібліотекарем освітнього закладу - Побережною О. І. для здобувачів освіти було оформлено бібліотечну виставку на тему : «Голодомор – біль серця всієї України» та ознайомлено їх з історичним виданням «Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 р. р. в Україні. Вінницька область».

Вихователем - Кушнір А. Д. проведено виховну годину до Дня пам'яті жертв Голодомору на тему : «Пам'ять голоду, пам'ять серця. Схилимо голову у скорботі».

Викладач історії - Кучер С. В. провів тематичний урок - реквієм «Свіча пам'яті жертв Голодомору 1932 – 1933 р. р. », на якому було ознайомлено учнів з трагічними сторінками страшних подій української історії.

Інші новини

З Днем Єдності!
З Днем Єдності!
Запрошуємо на День відкритих дверей
Обираєте навчальний заклад та маєте бажання дізнатися більше інформації про все? Запрошуємо майбутніх вступників та їх батьків відвідати наше училище, щоб якісно підготуватись до…